Madarak és Fák Napja mini kvíz

Sokan talán nem is gondolnák, de a nagyvárosi miliő is kitűnő terep a madármegfigyelésre. Szerencsére nem kell messzire mennünk, hiszen a könyvtárat körbevevő növendék és idősebb fák mellett, a rendszeresen gondozott gyep is nagyszerű táplálkozó- és lakóhelyet kínál a városi környezetet kedvelő fajoknak. Minden évben május 10-én ünnepeljük a Madarak és Fák Napját, s ebből az alkalomból mini kvízjátékkal készültünk.
A játék lezárult. Nyerteseink: Medve Flóra, Sas Gabriella, Takács Csaba. Várjuk szeretettel őket a földszinti Tájékoztató pulthoz, ahol könyvet választhatnak maguknak!
Gratulálunk, és köszönjük a sok helyes megfejtést!

A víz világnapja - március 22.

Az emberiségnek rengeteg teendője volt, van és lesz is a vízzel kapcsolatban. Máig megoldatlan probléma, hogy milliók számára a biztonságos ivóvíz még ma sem elérhető. Így nekünk, akik ezt a kincset kissé könnyelműen és korlátlanul élvezhetjük, fontos feladatunk lenne átgondolni, hogy milyen lépéseket tehetnénk a saját fogyasztásunk optimalizálása érdekében.
Könyvtárunk online kvízzel és az előtérben egy, a ''Szennyvizek? Tiszta vizet!" mottót hirdető kiállítással is készült a víz világnapja alkalmából. A témában a 4. emeleti szabadpolcos anyag mellett, a SCI-eszta polc gyűjteményéből is lehet válogatni környezetvédelemmel, környezeti neveléssel kapcsolatos olvasmányokat.
A játék lezárult. Nyerteseink: Ballai Nikolett, Linc Annamária, Tikvicki Dóra.
Gratulálunk, és várjuk őket a Tájékoztató pulthoz, ahol könyvet választhatnak maguknak!

Kiegészítő információk