2 éves a Szieszta-polc

Két évvel ezelőtt, a mai napon indult útjára a Szieszta-polc, ahol jól hozzáférhető helyen (I. emeleti olvasóterem) olyan könyveket gyűjtünk, amiket egy-egy vizsga után, egy hazabuszozás közben, orvosnál várva, csak úgy, jókedvükben szívesen olvasnának hallgatóink és oktatóink. Ebben a hónapban kistestvért is kap: a tudományos-ismeretterjesztő irodalomból a IV. emeleten.
Sikere olvasóinknak köszönhető, ezért ebből az alkalomból számos meglepetéssel várunk mindenkit: kvízjátékkal, keresztrejtvénnyel, új könyvekkel a polcon,  lufikkal és cukorkával.
A szerelmesek napján pedig újra "Vakrandi egy könyvvel" programunkkal várjuk minden romantikára vágyó látogatónkat.

Karácsonyi kvízjátékunk

„A karácsony úgy érkezik meg minden esztendőben, mint maga a decemberi hónap, havával és téli gondjaival, költészetével. Akár a telet, mintha az ünnepeket is elegendő volna rábíznunk a csillagok járására, hogy a nagy égi mechanizmus engedelmesen, évről évre meghozza számunkra. De ez nem így van. Az ünnep nem csak „ránk köszönt”, az ünnepet ki is kell érdemelnünk." (Pilinszky János)
Hangolódjunk együtt az ünnepekre!
Ez alkalomból 5 nyertest sorsolunk, akik közül négyen könyvet választhatnak, egy valaki pedig megnyeri különdíjunkat!
A kvíz kitölthető: december 21-én, szerdán 22.00 óráig. Eredményhirdetés: december 22-én, csütörtökön lesz. A nyerteseket e-mailben értesítjük, a nevüket tartalmazó listát a földszinti paravánra kifüggesztjük.

Novemberi születésnapi játékunk

A Könyvtárunknak is otthont adó József Attila Tanulmányi és Információs Központ 12. születésnapja alkalmából ünnepeljünk együtt novemberi kvízjátékunkkal, és nézzük meg mennyire ismered az egyetem könyvtárát, azaz minket...
Játssz velünk és válassz könyvet magadnak!
A játék lezárult. Nyerteseink: Béres Gergő, Molnár András, Nagy Katinka Flóra.
Gratulálunk nekik, és köszönjük a sok-sok helyes megfejtést!
 

Októberi kvízjátékunk

E havi játékunkat az 1956-os megemlékezésnek – fókuszban a szegedi eseményekkel –, és a hozzá kapcsolódó programjainknak szenteljük. Így a kérdések megválaszolásában sokat segít az Átriumban lévő A vidék forradalma című kiállításunk, a Wikipédia és természetesen a honlapunk.
A játék lezárult. Nyerteseink, akik könyvet választhatnak maguknak: Kiss Szabolcs, Máté Zsuzsanna, Rácz Klaudia.
Gratulálunk, és köszönjük mindenkinek, aki velünk játszott!

Szeged Napja és Lapja - májusi kvízjátékunk

Hely ahol élünk: Szeged - a napfény városa, egyetemi város mostanság pedig a bor fővárosa. Annyi sok szép jelzőt kereshetnénk és találhatnánk Szegedre, de ehelyett inkább játsszunk egyet és ismerjük meg lakóhelyünket és nevezetességeit napilapja, a Délmagyarország és annak 1969-ig elérhető adatbázisa, a  DélmagyArchív tükrében.
Játékunk lezárult. Nyerteseink: Kalla Dorottya, Máté Emőke, Virágh György.
Gratulálunk, és köszönjük mindenkinek a játékot!

Kiegészítő információk