Ismertető

A tanulásban, oktatásban, kutatásban alapvető e-forrásokat az Egyetem által vásárolt, előfizetett vagy megbízható forrásból származó szabad elektronikus könyvek is gazdagítják. Ezek az anyagok szintén az EK virtuális könyvespolcán találhatóak és a könyvtár katalógusában is fellelhetőek és visszakereshetőek. A szolgáltatást korlátlan számú felhasználó veheti igénybe egyszerre. Ezek az e-könyvek az  Egyetem teljes IP tartományán belül elérhetőek és az  elektronikus dokumentumok használatára vonatkozó általános szabályok szerint használhatóak.

A bal oldali menüsorból indulva az e-könyvek betűrendben és tematikusan is áttekinthetőek.

A listák adatainak értelmezése: 

 • a művek a címek (és nem a szerzők) betűrendjébe vannak rendezve     
 • a műcímek alatt a szerzők nevei olvashatók Vezetéknév, Keresztnév formában
 • e-help: az űrlapon a hozzáférés során esetlegesen mutatkozó problémákat ezen keresztül lehet jelezni (http://ww2.bibl.u-szeged.hu/index.php/e-help)

Jelenleg elérhető e-könyveink:

Az Egyetem előfizetésében jelenleg több mint 150 ezer e-könyv érhető el (Ebsco felsőoktatási könyvgyűjtemény, Science Direct gyűjtemények, ClinicalKey ekönyvcsomag, Elsevier Elibrary gyűjtemény, stb.). Az előfizetett tartalmakon felül a katalógusban megtalálható, böngészhető több mint 20 ezer megbízható, ingyenes forrásból származó ekönyv is (DOAB, OAPEN, Tankönyvtár, MEK stb.)


A  legfontosabbak az elektronikus dokumentumok használatára vonatkozó általános szabályok közül: 

  • korlátozott mennyiségű adat tölthető le / nyomtatható ki, egy példányban (pl. egész könyvek nem, csak fejezetek) személyes használatra, kutatás, tanulás céljából. A letölthető mennyiség könyvenként változó.
  • az elmentett / kinyomtatott anyagot továbbadni nem jogosult felhasználónak  tilos
  • a tartalmat  módosítani nem szabad
  • idézni a forrás megjelölésével lehet

Keresési segédlet (a videó a képre kattintva indul el):

Online olvasható e-könyvek keresése a könyvtári adatbázisban

Utolsó frissítés: 2016. szeptember 09. péntek, 10:43

Kiegészítő információk