NAVA

 

Image
 

 

  • Belépés a NAVA honlapjára és bővebb információ

Ismertető (a NAVA honlapjáról)

A Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) a magyar nemzeti műsorszolgáltatói kötelespéldány-archívum, amely jellegénél fogva audiovizuális tartalmakat gyűjt. Gyűjtőkörébe tartoznak az országos földfelszíni terjesztésű televíziók és rádiók magyar gyártású vagy magyar vonatkozású műsorai. A NAVA ezenkívül befogad helyi műsorszolgáltatói vagy bármilyen egyéb audiovizuális tartalmú archívumokat feldolgozási vagy tárolási célból, ezzel is segítve az audiovizuális tartalmak mint a kulturális örökség részeinek megőrzését.  A NAVA olyan az elektronikus műsorok számára, mint az Országos Széchényi Könyvtár a nyomtatott kiadványok vagy a Magyar Nemzeti Filmarchívum a magyar filmek számára.

A NAVA  archívuma  szabadon kereshető, a Magyar Világhíradók és a Színház- és Filmművészeti Egyetem vizsgafilmjei bárhonnan szabadon megtekinthetők, a NAVA kötelespéldány-archívum és a Különgyűjtemények egyéb anyagai azonban - a szerzői jogi törvényekkel összhangban - csak NAVA-pontokból tekinthetők meg.

Az SZTE Egyetemi Könyvtár is NAVA-pont, amelyen keresztül ez az audiovizuális archívum az Egyetem diákjai, tanárai, hallgatói és kutatói számára elérhető.

A hozzáférés helye az Egyetemi Könyvtárban: az  1. és 3. emeleten található számítógépes kabinetek valamennyi terminálja.

  • Belépés a NAVA honlapjára és bővebb információ

 

 

Utolsó frissítés: 2012. október 03. szerda, 10:08

Kiegészítő információk