EndNote

Az EndNote egy hivatkozást gyűjtő és kezelő online szolgáltatás, mely akár önállóan, akár a Web of Science (Wos) adatbázison keresztül elérhető. Ez a szolgáltatás egyéni regisztrációt követően minden egyetemi polgár számára hozzáférhető. (A szolgáltatás teljes körű használatához nagyon fontos, hogy egyetemi IP-tartományból regisztráljon!)

A szolgáltatás adminisztrátori, tanácsadói és oktatói feladatait a Klebelsberg Könyvtár szakemberei látják el, akik számítógépes gyakorlati órákat tartanak a Könyvtárban.

Eddigi, hasonló szerepet betöltő RefWorks-szolgáltatásunk előfizetése 2015. szeptember 1-től megszűnik. A RefWorks-ből EndNote-ra történő átálláshoz itt talál segítséget: Átállás RefWorksről EndNote-ra

Könyvtárunk rövid képzés (kb. 20-30 perc) keretében is segít az átállásban. A "mini-tanfolyam"-ra ezen az űrlapon jelentkezhet.

További információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Minden tudományos munka során információk sokasága gyűlik össze. Az óriási mennyiségű információ összeszedése, rendezése és publikációkban való megjelenítése egyre nehezebb és időigényesebb feladat.

Az EndNote egy a tanulást, kutatást, publikálást és a tudományos együttműködést segítő, menedzselő web alapú eszköz.

Ez az online szolgáltatás az alábbiakat teszi lehetővé:

 • Saját, személyes adatbázis létrehozását. Ebbe a felhasználó számára fontos cikkek, könyvek, egyéb források adatai többféle módon kerülhetnek bele:
   • adatbázisokból,
   • szöveges állományokból importálva,
   • közvetlenül begépeléssel,
   • más, hasonló szoftverből való áttöltéssel.
 • Az összegyűjtött adatoknak a felhasználó igényei szerinti mappákba rendezését és több szempont (szerző, cím, tárgyszó, stb. ) szerinti visszakeresését.
 • Az adatbázisba betöltött tételekből hivatkozási lista készítését több ezer előre definiált stílusban (MLA, APA, Harvard stb.).
 • Kutatási együttműködő partnerrel megosztható bármely mappa tartalma. Ehhez olvasási vagy szerkesztési jogosultság rendelhető.

Az EndNote mellett több hasonló szolgáltatás is létezik (pl. Mendeley, Zotero). A Klebelsberg Könyvtár ezek közül az EndNote használatához biztosít igény szerint segítséget, felhasználóképzést.

Utolsó frissítés: 2015. máj. 14. csütörtök, 14:47

Kiegészítő információk