RefWorksSZTE oktatók részére lehetőséget biztosítunk arra, hogy hallgatóikat csoportosan hozzák el a képzésre (max. 18 fő), akár a meghirdetett időpontokban, akár ezektől eltérő szerdai napokon, 13:30 - 15:30 között.

Időpontegyeztetés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A RefWorks egy hivatkozást gyűjtő és kezelő online szolgáltatás. Ez a szolgáltatás 2008. szeptember 1-jétől minden egyetemi polgár számára elérhető (egyéni regisztrációt követően).

A szolgáltatás adminisztrátori, tanácsadói és oktatói feladatait az Egyetemi Könyvtár szakemberei látják el, akik számítógépes gyakorlati órákat tartanak a Könyvtárban.


Minden tudományos munka során információk sokaságát gyűjti össze a kutató. Az óriási mennyiségű információ összegyűjtése, rendezése és publikációkban való megjelenítése egyre nehezebb és időigényesebb feladat.

 A RefWorks egy a kutatást, a publikálást és a tudományos együttműködést segítő, menedzselő web alapú eszköz.

Ez az online szolgáltatás az alábbiakat teszi lehetővé:

  • Egy saját, személyes adatbázis létrehozását.Ebbe a kutató számára fontos cikkek adatai többféle módon kerülhetnek bele:
   • adatbázisokból,
   • szöveges állományokból importálva,
   • közvetlenül begépeléssel,
   • más, hasonló szoftverből való áttöltéssel.
  • Az összegyűjtött cikkek a felhasználó igényei szerinti rendezését és több szempont (szerző, cím, tárgyszó, stb. ) szerinti visszakeresését.

 

  • Az adatbázisba betöltött cikkekből hivatkozási lista készítését több száz előre definiált stílusban (MLA, APA, Harvard, és számtalan, folyóiratok által előírt módon, pl. ACM Computing Reviews, AIDS Research and Therapy, Journal of Economic Literature, Linguistic Typology). Mindezeken túl a felhasználó saját formátumot is definiálhat.

 

 • Kutatási együttműködő partnerrel meg lehet osztani az adatbázis általunk definiált tartalmát. Ehhez különböző szintű jogosultságokat (olvasás, exportálás, hivatkozási lista generálása, stb.) biztosíthatunk számukra.
Utolsó frissítés: 2014. november 07. péntek, 09:08

Kiegészítő információk