Bolyai János

Bolyai János210 éve, 1802. december 15-én született Bolyai János a magyar matematika legnagyobb alakja, az abszolút geometria megalkotója, az erdélyi tudományosság kiemelkedő egyénisége. Játsszon velünk december 12. és január 7. között, és nyerjen ajándékokat!

Bővebben...

Stein Aurél

Stein Aurél150 éve, 1862. nov. 26-án született Stein Aurél geográfus, régész, orientalista tudós, Belső-Ázsia világhírű kutatója, a Magyar Tudományos Akadémia kültagja. Játsszon velünk november 21. és december 7. között, és nyerjen ajándékokat!

Bővebben...

Niccolò Paganini

Niccolò Paganini230 éve, 1782. október 27-én született Niccolò Paganini, az "ördög hegedűse", virtuóz hegedűművész, zeneszerző. Játsszon velünk október 18. és november 5. között, és nyerjen ajándékokat!

Bővebben...

Kossuth Lajos

Kossuth Lajos210 éve, 1802. szeptember 19-én született Kossuth Lajos, az első felelős magyar kormány pénzügyminisztere, az 1848-as szabadságharc vezéralakja, a nemzeti függetlenség- és a polgári szabadságjogok kivívásának egyik legnagyobb harcosa. Játsszon velünk szeptember 19. és október 5. között, és nyerjen ajándékokat!

A helyes válaszok betűjelét (pl. aabbcc) a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre   várjuk, legkésőbb október 5-én, pénteken 16 óráig. A levél tárgya  "Kossuth-kvíz" legyen! Egy játékostól csak egy megfejtést fogadunk el!   Eredményhirdetés október 8-án lesz. A nyertesek között SZTE-s ajándékokat  sorsolunk ki.

Bővebben...

Karinthy Frigyes

Karinthy Frigyes"Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek..." 125 éve, 1887. június 25-én született Karinthy Frigyes, író, költő, műfordító. Játsszon velünk június 25. és július 6. között, és nyerjen ajándékokat!

A helyes válaszok betűjelét (pl. aabbcc) a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre   várjuk, legkésőbb július 6-án, pénteken 16 óráig. A levél tárgya  "Karinthy-kvíz" legyen! Egy játékostól csak egy megfejtést fogadunk el!   Eredményhirdetés július 9-én lesz. A nyertesek között SZTE-s ajándékokat  sorsolunk ki.

Bővebben...

Kiegészítő információk