Adventi kvíz

„A karácsony úgy érkezik meg minden esztendőben, mint maga a decemberi hónap, havával és téli gondjaival, költészetével. Akár a telet, mintha az ünnepeket is elegendő volna rábíznunk a csillagok járására, hogy a nagy égi mechanizmus engedelmesen, évről évre meghozza számunkra. De ez nem így van. Az ünnep nem csak „ránk köszönt”, az ünnepet ki is kell érdemelnünk.”
(Pilinszky János)

Az ünnepi ráhangolódás közben töltsd ki kvízünket, és nyerj könyveket a karácsonyfa alá!

Bővebben...

Klebelsberg-kvíz

138 évvel ezelőtt született Klebelsberg Kuno

„Ne feledjük, hogy a magyar hazát elsősorban nem a kard,
hanem a kultúra tarthatja meg és teheti ismét naggyá”.

(Klebelsberg Kuno)

 

Bővebben...

Krúdy-kvíz

"Az élet gazdagsága az övé, az a kincs, hogy mindent másképpen lát, mint a többiek… Ez a világ, amit ő álmodik, a bánatos, egyszerű frizurájú nőkkel, a kisvárosi alakokkal,  a legendás hercegekkel, máris mese és történelem, a szemünk elől sóhajt el innen…” (Kosztolányi Dezső)

 

Bővebben...

"Emlékszel még?" - Kvíz és kiállítás


Október végén a két legnagyobb operettszerzőnkre emlékezünk, hiszen Kálmán Imre halálának 60., Lehár Ferenc halálának pedig 65. évfordulója lesz ezekben a napokban.

Bővebben...

Mamma Mia-kvíz

A Mamma Mia Egészséges Emlő Program és Könyvtárunk közös kvízjátékának nyertesei.

  • Báló Diána
  • Gajdosné Kócsó Anna
  • Huszár Csilla
  • Németh Ildikó
  • Suciu Zsanett

A nyeremény (Dr. Tabár László gazdagon illusztrált könyve) személyesen vehető át a Mamma-mia Egészséges Emlő Programja keretein belül szervezendő Laikus Fórumon, melyet 2013. szeptember 13-án 15 órai kezdettel tartanak a József Attila Tanulmányi Központban.
Gratulálunk!

Bővebben...

Kiegészítő információk