Janikovszky Éva, boldog szülinapot!

"Mosolyogni tessék! Persze nem szüntelenül, nem reggeltől estig, de bujkáljon bennünk a mosoly – minden eshetőségre készen – , hogy bármikor felragyoghasson. Mert a mosoly, meggyőződésem szerint, mindig egy kis fényt hoz az életünkbe, meg a máséba is. Kicsike fényt, de sok kicsi, mint tudjuk, sokra megy."
(Janikovszky Éva: Mosolyogni tessék – részlet)

Áprilisi játékunkkal a 90 éve Szegeden született Kossuth- és József Attila-díjas írónőre, a gyermek- és ifjúsági irodalom kiváló képviselőjére emlékezünk, akinek életműve ugyanúgy szólt a felnőtteknek is.
A kvíz lezárult. Nyerteseink: Buzás Lili, Szöllősi Zita Adrienn, Vén Cintia. Gratulálunk, és köszönjünk mindenkinek a játékot!
(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

X. Könyvtári Éjszaka - beharangozó kvíz

Április 6-án lesz a X. Könyvtári Éjszaka, amikor megnézzük együtt mi van az Óperencián innen és túl, hisz a mese rólad (is) szól! Márciusi játékunkkal erre hangolódunk!
A játék lezárult. Nyerteseink: Rónavári Andrea és Szamosközi Enikő. Nyereményük egy páros belépő a Szegedi Nemzeti Színház Árgyélus királyfi c. előadására, amit maga a daljáték zeneszerzője, Tóth Péter ad át az Éjszakán.

Januári mozi kvíz

2016-ban is - a szokott módon - minden hónapban jelentkezünk kvízeinkkel. Januárban a 120 éves mozi előtt tisztelgünk: 1895. december 28-án a párizsi Grand Café indiai termében volt az első, nagyközönség számára is nyilvános, belépődíjas vetítés a Lumière fivérek szervezésében.
Játssz velünk, és válassz könyvet magadnak!

A játék lezárult. Nyerteseink: Demeter Dóra, Molnár András, Tóth Márton
Gratulálunk nekik, és köszönjük a sok megfejtést!

A képen az első moziplakát, forrása: Internet.

Februári játékunk

A farsang a mulatozás, lakomák, vidámság, életöröm, szórakozás, bolondozás időszaka. Táncos mulatságok, bálok jellemzik épületünkben is, mi most egy népszokásairól, hagyományairól szóló játékra hívunk. Űzzük el a telet, és várjuk együtt a tavaszt!

A játék lezárult. Nyerteseink: Kiss Nikolett, Kötél Albert Richárd, Mácsai Alexandra.

Gratulálunk!

Kiegészítő információk