Nyitvatartás

Szokásostól eltérő nyitvatartási rend: 2016/2017-es tanév II. félév

március 31. (péntek) 8:00-17:00
április 3. (hétfő) 12:00-22:00
április 14-17. (péntek-hétfő) ZÁRVA
április 18-21.
(tavaszi szünet)
8:00-20:00
 május 1. (hétfő) ZÁRVA
június 5. (hétfő) ZÁRVA

A táblázat adatai az aktuális információk függvényében változhatnak!

Szokásos (évközi) nyitvatartás

Olvasói terek

  Hétfő - Péntek Szombat Vasárnap
Kölcsönző

8 - 22

 

9 - 20

 

ZÁRVA
Olvasói terek
Számítógépes termek I. és III. em.

Keleti Gyűjtemény

Régi Könyvek Tára

Zenei Gyűjtemény

8h - 18h ZÁRVA

 

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy minden hónap első hétfőjén a Könyvtár a számítógépes kabinetekben és az egyéb olvasói terekben végzett karbantartási munkák miatt 12 órakor nyit. Ettől eltérő hétfői nyitvatartás lehet érvényes pl. tanévkezdésre, vizsgaidőszakra eső első hétfők vagy a nyári nyitvatartás esetében. Információt az aktuális változásokról honlapunk hírei között és a Nyitvatartás oldalán találnak.


A szakolvasótermekben található különgyűjtemények (Európai Dokumentációs Központ, Hadtörténeti Gyűjtemény, Hispanisztika Gyűjtemény, Hungarika Gyűjtemény, Kanada Gyűjtemény, Osztrák Könyvtár) anyaga az Olvasói terek nyitvatartási idejében használható.

A Társadalomelméleti Gyűjtemény szakolvasóteremben lévő része (1. em.) az Olvasói terek nyitvatartási idejében hozzáférhető, azonban a gyűjtemény raktári anyagából 16 és 19 óra között, valamint szombaton csak az előzetes megbeszélés alapján kikészített dokumentumok használhatók.

 

Egyetemi polgárok részére a Kölcsönző zárását megelőző 2 órában ún. rövid (éjszakai) kölcsönzés vehető igénybe. Az így kikölcsönzött könyveket kérjük, a legközelebbi nyitásra szíveskedjenek visszahozni.

 

Felhívjuk látogatóink szíves figyelmét, hogy az aktuális zárás előtti 15 percben a biztonsági őrök már csak rendkívül indokolt esetben engednek be látogatókat a biztonsági kapukkal határolt területre.

Kérjük felhasználóinkat annak figyelembe vételére is, hogy a bezárás időpontja minden helyben történő szolgáltatás leállását jelenti. Kölcsönzési szándékuk esetén ajánlatos tekintetbe venni az esetleges sorban állási időt, ezért a kölcsönözni kívánt művekkel célszerű 20-30 perccel a zárás előtt a Kölcsönzőt felkeresni.

Utolsó frissítés: 2017. március 28. kedd, 08:12

Kiegészítő információk