Nyitvatartás

2016. nyár: szolgáltatásainkkal kapcsolatos tudnivalók

Szokásostól eltérő nyitvatartási rend: 2015/2016-os tanév II. félév

július 2. (szombat) ZÁRVA
július 4-22.
(nyári nyitvatartási rend)
H-P: 9:00-16:00
Szo: ZÁRVA
július 23. - augusztus 21. ZÁRVA
augusztus 22-27.
(nyári nyitvatartási rend)
H-P: 9:00-16:00
Szo: ZÁRVA
augusztus 29. - szeptember 2. 8:00-20:00
szeptember 3. (szombat) 9:00-16:00

A táblázat adatai az aktuális információk függvényében változhatnak!

Szokásos (évközi) nyitvatartás

Olvasói terek

  Hétfő - Péntek Szombat Vasárnap
Kölcsönző

8 - 22

 

9 - 20

 

ZÁRVA
Olvasói terek
Számítógépes termek I. és III. em.

Keleti Gyűjtemény

Régi Könyvek Tára

Zenei Gyűjtemény

8h - 18h ZÁRVA

 

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy minden hónap első hétfőjén a Könyvtár a számítógépes kabinetekben és az egyéb olvasói terekben végzett karbantartási munkák miatt 12 órakor nyit. Ettől eltérő hétfői nyitvatartás lehet érvényes pl. tanévkezdésre, vizsgaidőszakra eső első hétfők vagy a nyári nyitvatartás esetében. Információt az aktuális változásokról honlapunk hírei között és a Nyitvatartás oldalán találnak.


A szakolvasótermekben található különgyűjtemények (Európai Dokumentációs Központ, Hadtörténeti Gyűjtemény, Hispanisztika Gyűjtemény, Hungarika Gyűjtemény, Kanada Gyűjtemény, Osztrák Könyvtár) anyaga az Olvasói terek nyitvatartási idejében használható.

A Társadalomelméleti Gyűjtemény szakolvasóteremben lévő része (1. em.) az Olvasói terek nyitvatartási idejében hozzáférhető, azonban a gyűjtemény raktári anyagából 16 és 19 óra között, valamint szombaton csak az előzetes megbeszélés alapján kikészített dokumentumok használhatók.

 

Egyetemi polgárok részére a Kölcsönző zárását megelőző 2 órában ún. rövid (éjszakai) kölcsönzés vehető igénybe. Az így kikölcsönzött könyveket kérjük, a legközelebbi nyitásra szíveskedjenek visszahozni.

 

Felhívjuk látogatóink szíves figyelmét, hogy az aktuális zárás előtti 15 percben a biztonsági őrök már csak rendkívül indokolt esetben engednek be látogatókat a biztonsági kapukkal határolt területre.

Kérjük felhasználóinkat annak figyelembe vételére is, hogy a bezárás időpontja minden helyben történő szolgáltatás leállását jelenti. Kölcsönzési szándékuk esetén ajánlatos tekintetbe venni az esetleges sorban állási időt, ezért a kölcsönözni kívánt művekkel célszerű 20-30 perccel a zárás előtt a Kölcsönzőt felkeresni.

Utolsó frissítés: 2016. június 27. hétfő, 14:19

Kiegészítő információk