Általános Tájékoztató

Az Általános Tájékoztató az épület jobb szárnyának földszintjén található. Részét képezi egy segédkönyvtár, amely átfogó, általánosan, ill. összefoglalóan tájékoztató jellegű műveket ölel fel. A Referensz könyvtár magyar és idegen nyelvű bibliográfiákat, nemzeti bibliográfiákat, általános lexikonokat, enciklopédiákat, szótárakat tartalmaz. Olyan szakbibliográfiák is találhatóak itt, amelyekből több példányunk is van, tehát az emeleti szakterületeken kívül ide is tudtunk tenni.

A Referensz könyvtár elrendezését és jelzeteit a Földszint könyvek sort kiválasztva lehet megtekinteni.

Bár állományunk tekintélyes része visszakereshető a számítógépes katalógusban, az adatbázisban még nem rögzített könyvek beazonosításához jól használhatók a cédulakatalógusok. Ezek a Tájékoztatóhoz kapcsolódóan a Kölcsönző mögötti területen találhatók.

Mindezek mellett az Általános Tájékoztató az a helyszín is, ahol olvasóink felvilágosítást és széleskörű információ-szolgáltatást kérhetnek - egyéni és csoportos tájékoztatás formájában egyaránt - a következő témákban: könyvtárhasználat, szakirodalmi tájékoztatás, információforrások használata.

A Könyvtár teljes nyitvatartásának idejében a földszinten állandó tájékoztató ügyelet segíti az olvasókat a dokumentumok lokalizálásában, a kutatásban, a szakirodalmi tájékozódásban.

Utolsó frissítés: 2015. június 19. péntek, 13:31

Kiegészítő információk