Kötetbemutató: Csehszlovákia története dokumentumokban

Bencsik Péter: Csehszlovákia története dokumentumokban című kötetét 2017. március 29-én mutatjuk be. A szerzőt kérdezik: Vukman Péter egyetemi adjunktus (SZTE BTK Újkori Egyetemes Történeti és Mediterrán Tanulmányok Tanszék) és Tomáš Vašut cseh lektor (SZTE BTK Szláv Filológiai Tanszék).

Bővebben...

Könyvbemutatók a pénzügyi kultúra témakörében

Közelgő eseményünkön két gazdaságtudományi témájú kötet bemutatására kerül sor. A művekkel a Szegedi Tudományegyetem oktatói és hallgatói 2017. március 23-án, csütörtökön, 13 órai kezdettel ismerkedhetnek meg.

Bővebben...

Keletre, magyar!

Keletre, magyar! címmel kötetbemutató beszélgetésre várjuk az érdeklődőket a magyar turanizmus történetéről. Időpont: 2017. február 15. 15.30-kor.

Bővebben...

Bemutatkozik a Trianon 100 Lendület Kutatócsoport

A programot bemutatja Ablonczy Balázs történész, az MTA Trianon Lendület kutatócsoport vezetője. Időpont: 2017. február 15. 17.00 óra.

Bővebben...

Betűevők: januári találkozó

Szeretettel hívjuk és várjuk mindazokat, akiket érdekelnek a történelmi regények. Legyenek bár valós vagy fikciós hátterűek, a régmúltban vagy csak a közelmúltban játszódóak. A találkozón megosztjuk egymással legjobb olvasmányainkat a témában; lesz lehetőség kibeszélni, megvitatni, jó tippeket begyűjteni a hideg téli estéken való későbbi olvasgatáshoz. Csatlakozni az eseményhez itt lehet. A Betűevők olvasókör elérhetősége: https://www.facebook.com/groups/betuevok

Kiegészítő információk