Bemutatkozik a Trianon 100 Lendület Kutatócsoport

A programot bemutatja Ablonczy Balázs történész, az MTA Trianon Lendület kutatócsoport vezetője. Időpont: 2017. február 15. 17.00 óra.

Bővebben...

Keletre, magyar!

Keletre, magyar! címmel kötetbemutató beszélgetésre várjuk az érdeklődőket a magyar turanizmus történetéről. Időpont: 2017. február 15. 15.30-kor.

Bővebben...

12 éve veletek!

2004. december 9-én költöztünk be több mint 70 tanszéki könyvtárral együtt a Tanulmányi és Információs Központ épületébe, és ezzel létrejött egyetemünk új, integrált könyvtára. Pénteken immár a 12. évfordulónkat ünnepeljük a következő programokkal:

10-16h között újra lesz Kösd be magad!, ahol a jelentkezők egyedi naplót, jegyzetfüzetet készíthetnek maguknak könyvkötőink útmutatása alapján. A könyvecske alapanyagait (lapok, borító) mi biztosítjuk, a résztvevőknek csak a saját elképzelésüknek megfelelő dekorációs anyagokat (színes csomagoló, szalagok stb) kell magukkal hozniuk. A program kb. fél órás elfoglaltságot jelent. Részvételi díj: 500.- Ft. Jelentkezni pedig itt lehet.

Bővebben...

Betűevők: januári találkozó

Szeretettel hívjuk és várjuk mindazokat, akiket érdekelnek a történelmi regények. Legyenek bár valós vagy fikciós hátterűek, a régmúltban vagy csak a közelmúltban játszódóak. A találkozón megosztjuk egymással legjobb olvasmányainkat a témában; lesz lehetőség kibeszélni, megvitatni, jó tippeket begyűjteni a hideg téli estéken való későbbi olvasgatáshoz. Csatlakozni az eseményhez itt lehet. A Betűevők olvasókör elérhetősége: https://www.facebook.com/groups/betuevok

Kötetbemutató: Bánáti hagyaték

A. Sajti Enikővel a legfrissebben megjelent könyvéről beszélget Gyarmati György, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának főigazgatója és Vukman Péter, az SZTE BTK Újkori Egyetemes Történeti és Mediterrán Tanulmányok Tanszék oktatója. Vendégünk Virág Gábor, a Forum Kiadó igazgatója.
Hogyan kapcsolódnak egy nagybecskereki ügyvéd iratai a regionális és az országos politikába? Mit jelentett a Bánátban magyar nemzetiségűként élni a huszadik század első felében? Mit olvashatunk ki a Várady Imre munkássága nyomán fennmaradt több mint százéves múltra visszatekintő irategyüttesből? Hogyan jut közelebb a történész a nagypolitika által már ismert tényekhez a helyi források feldolgozásával?
Időpont: 2016. december 8. 16.00 óra
Helyszín: SZTE Klebelsberg Könyvtár, Ady tér 10. földszint AudMin.

Bővebben...

Kiegészítő információk