Imre József kiállítás

85 éve született dr. Imre József (1930-1980), a Szegedi Orvostudományi Egyetem I. sz. Sebészeti Klinikájának egykori professzora. Az egyik hazai vezető gasztrointesztinális sebész volt, aki a magyar nyelőcső- és gyomorsebészetet világszínvonalra emelte. 50 évesen, karrierje teljében érte a halál.

Bővebben...

Julio Cortázar előadás és kiállítás

Az Argentin Nagykövetség, a Szegedi Tudományegyetem Hispanisztika Tanszéke és az SZTE Klebelsberg Könyvtár Hispanisztika Különgyűjteménye minden érdeklődőt szeretettel vár a Julio Cortázar tiszteletére rendezett «Presencia» / «Jelenlét» című előadásra és kiállításra.

Bővebben...

A Bécsi Kongresszus

A Bécsi Kongresszus 200. évfordulójára a Szegedi Tudományegyetem Osztrák Irodalom és Kultúra Tanszéke, az SZTE Klebelsberg Könyvtár Osztrák Könyvtára és a budapesti Osztrák Kulturális Fórum kiállítással emlékezik.

Bővebben...

Évfordulós Professzori Pantheon - Cholnoky Jenő

Egyetemtörténeti kiállítás Cholnoky Jenő kolozsvári professzori kinevezésének 110. évfordulója alkalmából a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno Könyvtára, az Egyetemi Levéltár, a Magyar Földrajzi Múzeum, valamint a Cholnoky Jenő Földrajzi Társaság együttműködésében.

Bővebben...

150 éves Európa legszebb körútja

"150 Jahre Ringstraße" címmel kétnyelvű (magyar, német) vándorkiállítás nyílik szeptember 30-án 17 órakor az SZTE Tanulmányi és Információs Központ Kiállítási terében, mely szervesen kapcsolódik az SZTE Germán Intézete által szept. 30. - okt. 2. tartandó konferenciához. Az Osztrák Külügyminisztérium megbízásából dr. Stefan Kutzenberger által összeállított anyag impozáns képekkel illusztrálja a 19. századi Bécsben épült, Európa legszebb körútjának történetét.

Bővebben...

Kiegészítő információk