Kiállítás az I. világháború kitörésének centenáriuma alkalmából

A SZTE Osztrák Irodalom és Kultúra Tanszéke, az Osztrák Kulturális Fórum és a     SZTE Osztrák Könyvtára kiállítást rendez az I. világháború kitörésének 100.   évfordulója alkalmából a József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában.
 A november 25-én 16:30-kor kezdődő megnyitón beszédet mond Dr. Keveházi  Katalin, a Klebelsberg Könyvtár igazgatója és Dr. habil. Bombitz  Attila, a SZTE Osztrák Irodalom és Kultúra Tanszékének vezetője.
A megnyitót követően 17 órakor Prof. Dr. habil. Szakály Sándor, a budapesti Veritas Történetkutató Intézet főigazgatója tart előadást "Szarajevótól Trianonig" címmel az átrium III. sz. szemináriumi termében.
A kiállítás december 18-ig tekinthető meg.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

Petri Gábor Emlékkiállítás

A Petri Tanítványok Baráti Köre és a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtárának Egyetemi Gyűjteménye dr. Petri Gábor sebészprofesszor, akadémikus, rektor születésének 100. évfordulója alkalmából emlékkiállítást rendez, amelynek megnyitója 2014. november 18-án 15 órakor lesz a József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában.

Megnyitóbeszédet mond Prof. Dr. Vécsei László akadémikus és Dr. Keveházi Katalin, az SZTE Klebelsberg Könyvtár főigazgatója.

A kiállítás január 15-ig tekinthető meg az átriumban.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

Kiállítás: Görbe tükör 1989

Görbe Tükör 1989 címmel karikatúra-kiállítás látható az Átriumban. Megnyitó: 2014. november 6-án (csütörtökön) 11 órakor.

Bővebben...

Háborús hétköznapok a kolozsvári egyetemen (1914-1918) - konferencia és kiállítás

A Szegedi Tudományegyetem Egyetemtörténeti Bizottsága, a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtára és az Egyetemi Levéltár 2014. november 14-én, pénteken konferenciát tart a Háborús hétköznapok a kolozsvári egyetemen (1914-1918) címmel. A konferencia helyszíne: Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged Ady tér 10.) II. emeleti Közösségi tér.

A konferencia előadásait követően 13.30-tól kerül megnyitásra a konferenciához kapcsolódó azzal azonos címet viselő kiállítás, amelyhez a Magyar Nemzeti Levéltár is látványos installációval járult hozzá.

Mind a konferencia, mind a kiállítás a Szegedi Tudományegyetem és a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem közötti közös hagyomány és eredet ápolását, az egyetemtörténeti kutatásokban való hatékony együttműködést szolgálja, s illeszkedik az I. világháború kitörésének 100. évfordulójához kapcsolódó emlékév rendezvényeinek sorába.

Bővebben...

Tolnay 100

2014. október 21-én 15 órakor a SZTE Klebelsberg Könyvtárban

"AJÁNDÉK AZ EGÉSZ ÉLETEM" - 100 éve született Tolnay Klári
Fotókiállítás Tolnay Klári színpadi és filmszerepeiből.

Köszöntőt mond: Dr. Keveházi Katalin Főigazgató
Megnyitja: Dr. Góg Laura jogász, színháztörténész, Tolnay-kutató.
Közreműködik: Kiszely Zoltán
A kiállítás megtekintése ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Bővebben...

Kiegészítő információk