Nagy KUL-TÚRA

Egyetemi Könyvtárunk az egyetemi polgárok szakirodalmi és információs igényeinek minél jobb kiszolgálása mellett fontos feladatának tartja azt is, hogy az ifjú – a közeljövőben egyetemi hallgatóvá is érő – generáció megismerkedhessék az információs társadalom egyik legfontosabb intézménye, a könyvtár által nyújtott modern lehetőségekkel.
Többek között ezért is vettünk részt az OKM Nagy Kul-TÚRA pályázatán, s sikerrel kerültünk azon jelentős könyvtárak közé, amelyek meglátogatását az iskolák, gimnáziumok számára a minisztérium jelentősen támogatja.

Tudjuk, hogy az iskolai könyvtár mind az információszerzés, mind a kulturális értékek befogadása tekintetében sokat nyújt a tanulóknak. Meggyőződésünk azonban, hogy nem haszontalan számukra, ha olyan modern információs technikákat, dokumentumokat, elektronikus adatbázisokat, multimédiás anyagokat is megismerhetnek, amelyek bemutatására az iskolai könyvtárakban főleg anyagi okokból nincsen mód. Úgy véljük, hogy emellett egy 12 karon 30 ezer hallgatóval rendelkező egyetemhez tartozó modern, 21. századi könyvtár belső környezetének, működésének megismerése is inspiráló hatással lehet a tanulók későbbi tanulási, ismeretszerzési szokásaira, akár továbbtanulásuk helyszínének kiválasztására is.

Utolsó frissítés: 2013. szeptember 19. csütörtök, 12:04

Kiegészítő információk