WiFi aktiválás: felhasználói név és jelszó SZTE polgárok számára

A könyvtárlátogató használhatja saját notebookjának kártyáját vagy beépített antennáját.
A Könyvtárnak nem áll módjában vezetéknélküli internet használatára alkalmas eszközt az olvasó rendelkezésére bocsátani.

Ha a könyvtárlátogató rendelkezik beépített kártyával vagy antennával és az SZTE Egyetemi Könyvtárba beiratkozott SZTE egyetemi polgár, akkor azonnal használhatja a vezetéknélküli  internet szolgáltatást az eduroam keretében.

SZTE egyetemi polgárok hogyan juthatnak felhasználói névhez és jelszóhoz?

Ha valaki SZTE egyetemi polgár, de nincs beiratkozva az SZTE Egyetemi Könyvtárba, akkor a Könyvtár kölcsönzői pultjánál be kell iratkoznia, majd a beiratkozást követő legfeljebb 2 óra elteltével a rendelkezésére áll a Wifi szolgáltatás. 

Ha valaki egyetemi polgárként be van iratkozva a Könyvtárba, akkor automatikusan működik az eduroam hozzáférése is. 

 • A felhasználói neve az olvasójegy ill. az olvasójegyként működő egyetemi azonosító kártya számából (vonalkód) képződik úgy, hogy
  • a szám végéhez hozzáírjuk a @bibl.u-szeged.hu végződést, mintha csak egy e-mail cím lenne. Példa: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • A hozzá tartozó jelszó a születési dátumból képződik, amelyben az adatok sorrendje (kötőjellel elválasztva) és formája a következő:
  • nap (két karakter)
  • hónap (angol hónapnév első három karaktere nagybetűvel)
  • év utolsó két számjegye

  Példa: ha valaki 1970. október 1-én született, akkor a jelszava 01-OCT-70 .

Ha a fenti eljárás után nem sikerül a WiFi kapcsolatot létrehozni, annak lehetséges okai a Problémák menüpont alatt megtekinthetőek.

Más, az eduroam hálózatba kapcsolt egyetem polgárai az anyaintézményükben szerzett felhasználói név és jelszó párossal aktiválhatják a wireless internet szolgáltatást.

Utolsó frissítés: 2013. szeptember 19. csütörtök, 12:30

Kiegészítő információk